Mobiele telefoon meestal niet verzekerd via inboedelverzekering

91% van de Nederlanders heeft een inboedelverzekering. Toch weet niet iedereen welke schade er precies onder de inboedelverzekering valt. Dit blijkt uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 Nederlanders, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Neem bijvoorbeeld een mobiele telefoon: een beschadiging door een val of stoot zit in een klein hoekje. Ruim een derde (34%) van de Nederlanders denkt dat deze beschadigingen zijn verzekerd via de basisdekking van een inboedelverzekering. Een misvatting; alleen onder uitgebreidere dekkingen van de inboedelverzekering van sommige verzekeraars vallen dit soort schades. Pricewise vertelt over deze en andere misvattingen over de inboedelverzekering.

Misvattingen inboedelverzekering

Uit het onderzoek van Pricewise blijkt dat 40% van de Nederlanders denkt dat een mobiele telefoon alleen verzekerd kan worden via een telefoonverzekering. Dit is niet het geval. Ook een inboedelverzekering biedt dekking voor mobiele telefoons. Welke schade precies verzekerd is, hangt af van de dekking die iemand kiest en de verzekeraar. Een beschadiging doordat de mobiele telefoon valt, is bij geen enkele verzekeraar gedekt met de basisdekking van de inboedelverzekering. Bij 34% van de Nederlanders is dit niet bekend. Over andere mobiele elektronica, zoals laptops, tablets en telefoons, is de onwetendheid zelfs iets groter; hierover denkt 40% van de Nederlanders dat beschadigingen door vallen of stoten verzekerd zijn via de basisdekking van de inboedelverzekering.

Mobiele Telefoon

Nederlanders willen meer duidelijkheid van verzekeraars

Ruim een vijfde (22%) van de Nederlanders is niet op de hoogte van de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering die ze afsluiten. Voor het verzekeren van een mobiele telefoon zouden verzekeraars een prominentere rol moeten spelen in die informatievoorziening, vindt 76% van de Nederlanders. Als het aan hen ligt moeten verzekeraars duidelijker aangeven onder welke verzekering en welke dekking een mobiele telefoon valt. Bron: Pricewise.nl