Rijschool Rhoon

Autorijden, voor veel mensen is dat het ultieme gevoel van vrijheid. Maar wat als je autisme, ADHD of rijangst hebt. Rijschool Rhoon, biedt rijlessen op maat aan. Deze lessen zijn speciaal voor leerlingen met faalangst, rijangst, autisme, ADHD en ADD.

Gespecialiseerde rijschool Dreamteam

Ook voor mensen met autisme, rijangst of ADHD  is het mogelijk om het rijbewijs te halen. En als je die hebt wil je natuurlijk ook veilig de weg op. Wij zetten hier enkele tips op een rij die jou kunnen begeleiden in je weg naar het succesvol behalen van je rijbewijs.

  1. Zoek als eerste een gespecialiseerde autorijschool, zoals rijschool Dreamteam in Rhoon. Zij begrijpen dat je met bijvoorbeeld autisme op een andere manier leert en bieden jou op maat gemaakte rijlessen aan.
  2. Weet dat het mogelijk is om in stappen een rijopleiding te volgen. De Rijopleiding In Stappen (RIS) zoals deze manier heet zorgt dat je stap voor stap, het autorijden onder de knie krijgt.
  3. Bij het CBR is het mogelijk om een individueel begeleid theorie-examen te doen. Hierbij ben je alleen met een medewerker van het CBR waarbij je het examen af legt. Met deze methode heb je geen afleiding veroorzaakt door overige examenkandidaten.
  4. Tegenwoordig kan je een tussentijdse toets doen. Deze toets wordt op dezelfde wijze afgenomen als je praktijkexamen, hierdoor kan je wennen aan een examensituatie. Tijdens deze toets krijg je waardevolle tips. Ook is het mogelijk om vrijstellingen te krijgen voor bijzondere verrichtingen zoals, parkeren, straatje keren en de helling proef. Doe je dit tijdens deze toets goed dan worden ze afgestreept en hoef je dit niet meer tijdens je praktijkexamen te doen. Hierdoor kan je, je beter concentreren op de overige examenonderdelen.
  5. Het CBR biedt ook faalangst examens aan. Hierbij krijg je extra begeleiding en meer tijd voor je examen. Het is mogelijk om tussendoor time-outs aan te vragen om je hoofd koel te houden.

Rijschool Rhoon

Zo worden jij en rijschool Rhoon het dreamteam

Ook tijdens de rijlessen is het belangrijk om aan je rijinstructeur aan te geven dat je autisme, ADHD/ADD of rij- of faalangst hebt. Bij rijschool Dreamteam kan je een proefles aanvragen. De rijinstructeur krijgt tijdens deze rijles een goed beeld van jouw niveau en stelt hierop het lespakket af.

Bespreek met je instructeur of hij/zij rekening wil houden met prikkels in de lesauto. Vraag of de radio uit mag, de telefoon, die op kan lichten of steeds geluid maakt, uit het zicht te leggen en geen sterke parfum in de auto.

Vergeet als laatste niet dat het leren autorijden draait om het automatiseren van handelingen en dat dit tijd en geduld vergt.