In het najaar als het weer wat minder wordt beginnen veel mensen weer plannen te maken om enkele klussen in huis aan te pakken. Is jouw badkamer aan vernieuwing toe dan vraag je, je misschien af; Wat kost een tegelzetter?
De kosten van een tegelzetter is afhankelijk van verschillende factoren. Lees verder voor tips waar je rekening mee kan houden om je keuze te bepalen.
Opbouw kosten tegelzetter
De prijsopbouw voor de kosten van een tegelzetter is vooral opgebouwd uit de volgende aspecten;
- Tegels
- Arbeid
- Lijm en voegmiddel.
In percentage van het totaalbedrag kan je rekenen dat ongeveer 50% van de kosten in de aanschaf van de tegels zit, 35% betreft de kosten van arbeid en ongeveer 15% zijn de kosten voor lijm en voegmiddel.
Aspecten die van invloed zijn op; wat kost een tegelzetter
De kosten van de arbeid zijn variabel dit komt voornamelijk doordat er verschillende aspecten zijn die de kosten beïnvloeden.
Denk hierbij aan de keuze van de tegels. Een tegels van natuursteen zijn over het algemeen duurder in aanschaf en zwaarder dan bijvoorbeeld keramische tegels. Door het gewicht en de kwetsbaarheid van de tegel zal de kosten van de arbeid hoger zijn.
Hoe groter de tegel hoe moeilijker ze hanteerbaar zijn, de meeste tegelzetters rekenen hier een meerprijs voor.
Ook je patroon keuze, het zogenaamde legverband, heeft invloed op de kosten. Doordat je bij verschillende legverbanden meer snijverlies hebt zal je meer tegels moeten aanschaffen om dit op te vangen. Ook de complexiteit van het legverband zal de kosten omhoog brengen aangezien de tegelzetter meer tijd kwijt is aan het leggen van de tegels.
Gemiddelde kosten van een tegelzetter
Maar wat kost een tegelzetter je nou zo ongeveer. De kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van de grote van de klus (het aantal m2) het soort tegel en motief. De tegelzetter kan een prijs per m2 rekenen of een uur prijs. De gemiddelde kosten per uur is ongeveer 35 euro tot 50 euro per uur. De gemiddelde kosten per m2 is ongeveer 30 euro tot 45 euro.
Kosten besparen op de tegelzetter
Je kan ook besparen op een deel van de klus. Je kan zorgen dat je de oude tegels al verwijderd en afvoert. Dit scheelt tijd en dus geld. Ook tijdens de klus kan je helpen met het aangeven van de tegels.
Kijk of je kan besparen op eventueel materiaal kosten zoals tegellijm en voegmiddel door dit zelf aan te schaffen. Vergelijk ook verschillende tegelzetters onderling. Zo krijg je een goed beeld welke kosten er gerekend worden en welke er als meerwerk bij komen.
Vraag advies over; wat kost een tegelzetter?
Wil je exact weten wat de kosten van jouw tegel klus is, vraag dan een offerte aan bij de TZS Bouwgroep. Zij komen bij je thuis en nemen de tijd om de ruimte op te meten en advies te geven.